Nejen v horkých dnech oceníte osvěžující buchtu z kakaa a tvarohu, kterou můžete konzumovat jak chlazenou z lednice, tak při pokojové teplotě. Máme pro vás recept na tento evergreen.
Postup přípravy
- Připravíme s dvě mísy, v každé z nich připravíme jedno z těst, a to tak, že do ní vložíme všechny ingredience a pomocí ručního mixéru je promícháme dohromady.
Tip Pokud použijete tvaroh vaničkový, uberte alespoň půl hrnečku mléka. I tak bude hmota hodně řídká. - Připravte si plech, vymažte jej či na dno položte pečící papír. Nyní je už vše na vaší kreativitě a hře s barvami.
- Nejprve na dno nalijte více jak polovinu kakaového těsta. Poté nalijte všechno tvarohové těsto. Pokud se vám začnou těsta míchat dohromady, vůbec to nevadí.
- Navrch nalijte zbytek kakaové hmoty a vyrovnejte povrch.
- Buchtu pečeme na 150 – 180 °C zhruba jednu hodinu v předehřáté troubě. Samozřejmostí je pravidelná kontrola dřevěnou špejlí. Tvarohové těsto vám bude sice špinit až do konce, ale jeho hotovost jasně naznačí hnědnutí vykukujících tvarohových ploch.
Tip: Používejte hladkou mouku, dodá buchtě na vláčnosti.