Menu
WeddingMag
Dezerty na svatbu

Recept na tradiční dvoubarevnou buchtu z tvarohu a kakaa

Nejen v horkých dnech oceníte osvěžující buchtu z kakaa a tvarohu, kterou můžete konzumovat jak chlazenou z lednice, tak při pokojové teplotě. Máme pro vás recept na tento evergreen.

Suroviny

Tmavé těsto

Tvarohové těsto

Postup přípravy

  1. Připravíme s dvě mísy, v každé z nich připravíme jedno z těst, a to tak, že do ní vložíme všechny ingredience a pomocí ručního mixéru je promícháme dohromady. 

    Tip
     Pokud použijete tvaroh vaničkový, uberte alespoň půl hrnečku mléka. I tak bude hmota hodně řídká.
  2. Připravte si plech, vymažte jej či na dno položte pečící papír. Nyní je už vše na vaší kreativitě a hře s barvami. 
  3. Nejprve na dno nalijte více jak polovinu kakaového těsta. Poté nalijte všechno tvarohové těsto. Pokud se vám začnou těsta míchat dohromady, vůbec to nevadí.
  4. Navrch nalijte zbytek kakaové hmoty a vyrovnejte povrch.
  5. Buchtu pečeme na 150 – 180 °C zhruba jednu hodinu v předehřáté troubě. Samozřejmostí je pravidelná kontrola dřevěnou špejlí. Tvarohové těsto vám bude sice špinit až do konce, ale jeho hotovost jasně naznačí hnědnutí vykukujících tvarohových ploch.

    Tip
    : Používejte hladkou mouku, dodá buchtě na vláčnosti.

 

Ohodnoťte tento recept:
3,8
Právě čtete

Recept na tradiční dvoubarevnou buchtu z tvarohu a kakaa