Menu
WeddingMag
Svatební hostina

Svatební hostina: Prozradíme vám trendy pro podzim 2011

Redakce

Redakce

24. 10. 2011

Proč tolik milujeme svatby? Kvůli tomu, že je to nádherná oslava lásky? Omyl! Především kvůli velkým hostinám, které následují po obřadu. A kdo tvrdí, že je to jinak, ten lže.

FOTO: Svatební dort - ilustrační foto

Zdroj: sxc.hu

Podzim je pro svatbu ideálním ročním obdobím. Všude je spousta barev, léto už je dávno u konce, a zima se chystá na svůj úder. Jak připravit dokonalou podzimní svatbu? Přinášíme vám několik tipů převzatých přímo ze svatebních agentur.

Trend č.1: Hostina jako na chalupě

Trendem letošního podzimu je návrat ke klasickému rodinnému stolování. Zákazníci cateringových agentur žádají především vytvoření uvolněné a intimní atmosféry a toho lze velmi jednoduše docílit v místnosti vytápěné kamenným krbem a použitím přírodních materiálů.

FOTO: Dýně

Dýně je skvělým doplňkem hostiny ve venkovském stylu, Zdroj: sxc.hu

Důležitý je také výběr potravin – letos je v kurzu jednoduché a čerstvé menu, sestavené z regionálních potravin – nejlépe v kvalitě bio.

Svatební agentury také zažívají boom tzv. ekosvateb, kdy je i sebemenší doplněk spjat s přírodou a veškeré použité materiály (včetně nevěstiných šatů) jsou recyklovatelné.

Trend č.2: Jednoduchost a elegance

Zapomeňte na mohutné dorty s plastovými dekoracemi, letos jsou v módě vysoce elegantní dorty, zdobené nápaditými jedlými dekoracemi. Některé nevěsty dokonce dort ze své velké hostiny úplně vypouštějí a dávají přednost jednoduchým sladkostem – francouzským mini zákuskům nebo ovocným košíčkům, které v sobě mají ukrytý tajný vzkaz pro každého ze svatebních hostů.

FOTO: Cupcakes

Hravou a zároveň elegantní alternativou svatebního dortu jsou malé dezerty, Zdroj: sxc.hu

Pokud však zvolíte tradiční dort, vzpomeňte na ten ze svatby Kate a Williama – osmipatrový ovocný dezert, politý bílou cukrovou polevou, ozdobený iniciály novomanželů – velký, a přesto skromný a elegantní.

Trend č.3: Barevná svatba

Podzim je nejbarevnějším ročním obdobím a svatba je událostí, která se může stát opravdu velkolepou oslavou barev. Letos jsou v kurzu kombinace – např. sytě růžová se slonovinovou kostí, oranžová a stříbrná nebo fialová a jablečně zelená.

Barvy se dají jednoduše zkombinovat při slavnostním prostírání – jinou barvu mohou mít talíře a jinou ubrus.

FOTO: Svatba

Jablečná zelená a lila, to jsou barvy letošního podzimu, Zdroj: wikipedia.com

Nepostradatelnou ozdobou podzimní svatby je dýně, která ovšem nemusí jen tak ležet uprostřed stolu – dají se do ní zapíchat malé ovocné špízy nebo ji můžete vydlabat a potom poslouží jako chladič na víno. S trochou šikovnosti se dá do dýně také vyřezat milostný vzkaz nebo datum svatby.

Trend č.4: Interaktivní jídlo

Kdo říká, že svatební hostina nemůže být zábavná? V Japonsku si na svatebních hostinách nevěsty oblékají zástěry a každému z hostů vlastnoručně připravují sushi.

Na své svatbě můžete vytvořit improvizovaný koktejlový bar, u kterého si hosté snadno namíchají vlastní nápoj (tvrdý alkohol ale raději ponechte až na večerní párty).

FOTO: Svatební hostina

V jednoduchosti je krása - klasický bílý ubrus a barevné nádobí, Zdroj: sxc.hu

Moderní je také palačinkový raut – slané, sladké, s různými náplněmi a polevami. Z dětských návštěvníků můžete jednoduše udělat malé kuchaře a kuchařky a se zlobením je konec.

Ohodnoťte tento článek:
0
Právě čtete

Svatební hostina: Prozradíme vám trendy pro podzim 2011